Avaleht › Forums › Kõik panustamisest › Algaja › Reply To: Algaja
Neymar Jr
Tipsterite võtmisel peab sul olema juba mingi bankroll, kuna keskmine kvaliteetne tipster maksab ca. 30 euri kuu, on ka odavamaid ja kallimaid. Siiski, tasub üle vaadata, millistes liigades su valitud tipster aktiivne on ja kuidas tema panused on sinu olemasolevates bookides saadaval. Arvestada tuleb ka sellega, et tipsterite panustega saad sa kiiremini panustamise limiite, mis sõltub ka muidugi sellest, kui kaua sa antud kontot kasutanud oled, mis mängudele panustanud, mis spordialad jne. Ehk siis, kui sa näiteks avad kuskil uue konto ja esimene panus on mõne hea tipsteri tipile ja liin näiteks langeb -1.25 -2 peale, siis võid ka esimese panusega limiidid saada. Ning antud kontoga enam soovitud suurusega panuseid teha ei saa.
Suure hüppe tegemiseks tuleb hakata Aasiat üle mängima ehk siis Aasia suuri bookisid, kus sa limiite ei saa. Mida varem sinna liikuda, seda parem. Omat kogemusest võin rääkida, et alustasin Sportmarketis panustamist 3 aastat tagasi. Esimene aasta jäin miinusesse, ning ise sellest väga aru saamata, kuna olin väiksemates bookides alati plussis olnud, aasta lõpus siis vaatasin, mis see + – result Sportmarketis oli ja tuligi välja, et miinus. Teine aasta olin kerges plussis ja kolmas nüüd on parim aasta 1674 panust 7.18% ROI ja väga korralik profit. Kindlasti soovitan ikkagi samal ajal bookiesid kasutada, kust leiab 90% mängudest paremaid koefitsente jne.
Ise olen jälginud väiksematest liigadest näiteks Austraalia madalamaid liigasid, seal mängitakse mõnusat ründavat jalgpalli, erinevates tsoonides tehakse Facebook ülekandeid ja leiab youtube streame. Tihtipeale vastab mängu tegelik käik statistikale, ehk siis on võimalik teha RBall panuseid. Väga palju mänge on Aasias, naisteliigad, noored jne. Ainukeseks probleemiks on see, et 90% mängudest toimub laupäeva hommikul 7-12 vahepeal ka varem.
Lisaks olen veel jälginud liigasid, kus on paar ilmselgelt tugevamat meeskonda sees, nagu Kazakhstan ja Gibraltar. Kazakhstanis on mingid sellised jooned, et top 1-3 teamid kodus lihtsalt väga harva kaotavad, et mängupilti vaatamata võid teha 0-0 seisult näiteks -1 asiani.
Gibraltari liigas on lineupid olemas nende jalgpalli liidu lehel. Mänge on võimalik järgi vaadata, liiga plussiks on see, et kuna mängitakse erinevatel päevadel ja ühel staadionil, siis on võimalik rahulikult mängukäiku jälgida. Twitterist leiab uudiseid ja isegi live-update mängu kohta. Enam pole väga palju selle liigaga siiski tegelenud.
Isiklikult meeldib veel erinevaid noorterturniire jälgida.
Lisaks veel soovitan oma panuseid trackida, ehk siis teha statistikat. Lihtne variant on selle jaoks teha kas TipsterTube või Blogabet kasutaja. Kui oled edukas panustaja, siis tulevad ka teised edukad panustajad sinu juurde, saad huvitavaid pakkumisi, aidatakse panuseid satke-da, investorid jne.